Jag jobbar helg

Denna helgen arbetar jag från fredag till söndag.

Jag arbetar ju på kommunen numera. Har gjort det sedan tre år tillbaka och trivs bra med det. Jag är på hemtjänsten i Norslund och vi är bra kollegor och har många goa kunder, som vi hjälper.

Jag trodde inte att jag skulle trivas så bra på detta jobbet. När jag började hade jag inte arbetat inom vården alls tidigare, men jag trivs bra!

Vi arbetar varannan helg och denna helgen arbetar jag alltså. Det är relativt lugnt att arbeta på helgen. De äldre har helg även dem.

Jag pluggar ju även till undersköterska och skall just i denna stund sätt mig ner och skriva på en studieuppgift om Demens. Det är ett spännande ämne. Demens är en fruktansvärd sjukdom för den som drabbas av den och det finns över 100 olika former av demenssjukdomar, så man behöver ha viss utbildning för att kunna göra ett bra jobb.

Jag är snart klar med min utbildning och et skall bli riktigt skönt. Plugga är kul och kunskapen är viktigt, men det tär på en att hela tiden ha press på att lämna in nya studieuppgifter och att alltid ha en deadline för allt.

Blir skönt i December när utbildningen är klar.

Nu skall jag kasta mig in i demensens förvirrade värld.

Vi hörs och syns snart igen!

20 sep 2014